Internasjonale kunder betjenes fra Borgå

Hva er god kundeservice laget av? Spør du kunstig intelligens er det blant annet profesjonalitet, vennlighet, effektivitet og løsningsorientert. Tydelig kommunikasjon og forståelse av kundens behov er også viktig. Disse funksjonene finner du på Enervent Zehnders kontor i Borgå, hvor Alexandra Lönnroth og Tira Grönlund betjener ikke bare innenlandske, men også europeiske kunder og partnere i ventilasjonsspørsmål.

Alexandra har opprinnelig kommet til selskapet allerede i 2009. Etter et par år borte har hun drevet råd og hjelp til kjente og nye kunder siden i fjor. Tira har vært en del av Enervent Zehnder-teamet i tre år.

Kundeserviceteamet støtter ikke bare kunder, men også kolleger 

For Alexandra og Tira er det ingen vanlig arbeidsdag, hver dag er litt annerledes. Stillingsbeskrivelsen til begge inkluderer salgsstøttefunksjoner, dvs. kundeservice, behandling av bestillinger og tilbud, og svare på kontakter. I tillegg gjør Alexandra ulike markedsføringsoppgaver deler av tiden, produserer materiell for salg og vedlikeholder innhold i ulike kanaler. Tilsvarende bistår Tira i tillegg til salg også økonomiavdelingen med for eksempel faktureringsuklarheter. Hun jobber også som SAP-støtteperson. Begge er enige om at arbeidet er akkurat passe variasjon og dagene går fort.

Begynnelsen av året har vært travel av flere grunner. I vår ble hele konsernets felles virksomhetskontrollsystem tatt i bruk, og samtidig pågår merkefornyelsen til Zehnder Group, som blant annet kan sees for kundene i merking og pakking av apparatene. I tillegg er det sluppet to Cooler aggregat som nyhetsprodukter i løpet av det siste året, noe som har vakt interesse hos kundene.

Ifølge Alexandra er ulike eksepsjonelle situasjoner raskt synlige i hverdagen til kundeservice.

– En vanlig kundeservicearbeidsdag inkluderer å legge inn bestillinger i bedriftens ressursplanleggingssystem, vedlikeholde nettbutikken og generelt kontrollere hele driftsprosessen. En og annen komponentmangel er for eksempel også umiddelbart tydelig for oss, når de lovede leveringstidene for ventilasjonsutstyr blir forsinket. Vi er uansett alltid i kontakt med produksjon og lager angående leveringshenvendelser.

Det tekniske støttepersonalet er også en viktig partner for kundeserviceteamet når de skal løse vanskelige problemer. De kjenner aggregatmodellene ut og inn og de kan raskt finne en løsning på alle spørsmål kundene har.

Hvor kommer kontaktene fra? 

Kundeservice får flest kontakter fra bedrifts- og forbrukerkunder i Finland og Sverige. Vi er også i kontakt med norske kunder fra tid til annen, selv om vi har et eget salgsselskap som heter Exvent i Norge. I tillegg mottar vi meldinger fra Sentral-Europa, for eksempel Tyskland og Frankrike. Noen ganger trenger vi hjelp av et oversettelsesprogram når vi skal finne ut av dem. Vi betjener selvfølgelig også våre egne forhandlere i forskjellige land, sier Tira.

Alexandra og Tira er spesielt enige om én ting. Det beste med arbeidet deres er kollegene hos Enervent Zehnder og den avslappede arbeidsatmosfæren. I tillegg varmer fantastiske tilbakemeldinger og meldinger fra kunder tankene til kundeserviceteamet midt i innspurten.

Du kan møte vårt kundeserviceteam på Finnbuild-messen i oktober i Helsinki. Velkommen til avdeling 6 d 48.

 

 

Energieffektivitet, kvalitet og design i verdensklasse

Zehnder Group ble etablert i 1895. I dag produserer selskapet produkter og systemer for oppvarming, kjøling, ventilasjon og innendørs luftrensing. Sammen med energieffektivitet styres selskapets produktutvikling av stilig design.

Navnet på dette sveitsiske familieeide selskapet er kanskje ikke kjent ennå i de nordiske landene, men mange av produktmerkene er velkjente på det internasjonale markedet, og noen har til og med oppnådd ikonisk status. Zehnder Group utvikler og produserer sine produkter i 14 av sine egne fabrikker og selger dem i mer enn 70 land. Exvent og Enervent Zehnder ble en del av gruppen for seks år siden. Alle Zehnder Group-selskapene har høykvalitets og avanserte produkter til felles. Det beskrives også med slagordet «Always the best climate». 

Andrei Leventcov har jobbet i Enervent Zehnders eksportsalg i over 10 år, og han er for tiden medlem av Zehnders internasjonale salgsteam.

– Enervent Zehnder er eksperten når det gjelder ventilasjonsløsninger i nordisk klima. Det er imidlertid fire forskjellige produktlinjer i Zehnder Group, hvor ventilasjon bare er en av dem.

I tillegg til å tilby komfortabel innendørsventilasjon, tilbyr Group dekorative radiatorer, varme- og kjøletak samt industrielle luftrensesystemer.

– Andre Zehnder-produkter får også sterkere fotfeste i de nordiske markedene, sier Leventcov.

Tre spesielle styrker

Vi spurte Andrei Leventcov hva som skiller Zehnders produkter fra andre på markedet.

– Jeg vil si det er tre kjernestyrker. For det første investerer Zehnder tungt i produktutvikling. Selskapets produktutvikling er drevet av energieffektivitet, men som et annet punkt har Zehnder hentet inn designere i verdensklasse for å hjelpe til i prosessen. Som et resultat er det premiumprodukter som dekker mer kresne smaker og for eiendommer der interiørdesign spiller en nøkkelrolle i beslutningstaking. Den tredje styrken er kvalitetskontroll og tilhørende prosesser, som er eksepsjonelle.

I følge Leventcov er Group stolte av å sikre at alle produkter fungerer feilfritt når de forlater en fabrikk. De samme Zehnder-standardene gjelder for alle fabrikker, uavhengig av landet de befinner seg i.

Kan en radiator være et kunstverk?

Andrei Leventcov påpeker at det er kulturelle forskjeller når det gjelder hvilke produkter som er populære og hvorfor.

– I Finland, Sverige og Norge har vi ofte gulvvarme på bad, noe som betyr at det ikke er behov for håndkleradiatorer. Disse er imidlertid veldig populære i mange andre europeiske land. En håndkleradiator på badet kan gi ekstra komfort og fungere som et designelement.

Han påpeker at det samme gjelder radiatorer generelt. I Norden er radiatorer ofte ganske enkle og for det meste hvite. De er med andre ord praktiske, men ikke spesielt dekorative.

– Sannsynligvis det mest kjente Zehnder-produktet er den ikoniske rørformede designradiatoren Charleston, utviklet på 1930-tallet. Den er markedsleder og finnes i ulike størrelser og farger. Dessuten er Zehnders Arteplano-radiatorer som ekte unik kunst.

– Når man blir kjent med produktene og ulike merker, begynner man å legge merke til dem overalt. For eksempel kan du finne Charleston-radiatorer på den nylig renoverte Helsingfors flyplass.

Er du interessert i å vite mer om Zehnders produkter? Du kan kontakte Andrei Leventcov på andrei.leventcov@zehndergroup.com eller salgsteamet på Exvent på post@exvent.no.

 

Når bedre inneklima er hovedmålet

Exvents autoriserte entreprenør, Energima, har vokst til et ledende inneklima- og energieffektiviseringskonsern i Norge, med fokus på servicekontrakter og langsiktige kunderelasjoner. Vi intervjuet Sebastian Bruhn fra Energima Bolig Service om deres hemmelighet bak suksess i markedet.

Grunnlagt i 2003, har Energimas drivkraft alltid vært å levere markedets beste løsninger. Denne strategien har utvilsomt vært svært vellykket da Energima-konsernet består av totalt 40 selskaper i dag. En av disse er Energima Bolig Service, som har spesialisert seg på varme-, ventilasjons- og kjøletjenester for boligbygg og borettslag.

– Vi har spesialiserte selskaper som driver med nybygg/renovering og service i Energima-konsernet. Det er åpenbart at personalet trenger annen kompetanse i servicebransjen enn på byggeplasser. Når du jobber i servicesektoren må du også være kreativ og i stand til å løse ulike problemer for byggeiere, sier Sebastian Bruhn, serviceingeniør i Energima Bolig Service.

God verdi for pengene

Sebastian Bruhn minner om at det i Norge siden 2010 har vært lovfestet at alle nye leiligheter skal ha ventilasjon. Det samme gjelder når en eldre leilighet er totalrenovert. Dette har naturlig nok påvirket hele markedet for byggtjenester. Nå for tiden, ettersom somrene blir varmere, er det også en økende interesse for kjølesystemer.

– Vi har samarbeidet med Exvent og Enervent Zehnder i omtrent 10 år. De har enestående service, så det har virkelig vært et enkelt valg for oss. I tillegg er Exvents produkter mer premium enn mange andre i markedet. Vi ønsker å gi våre egne kunder den beste servicen og de beste produktene, ikke nødvendigvis den billigste prisen. Jeg vil heller kalle det god valuta for pengene.

I følge Sebastian Bruhn har Exvent en no-nonsense og realistisk tilnærming når det gjelder testing og sertifisering av enhetene.

– Vi vet at vi kan stole på løftene fra Exvent om deres egne produkter. Dette er ekstremt viktig for oss som profesjonell kunde. For oss er det også viktig å vite at dersom noe går galt, får du rask hjelp fra produsenten. Med en slik partner trenger vi ikke krangle med kundene våre. Fornøyde kunder er tross alt det felles målet for oss alle.

Prikken over i’en betyr noe

Exvents aggregat har en roterende varmeveksler, som er den mest energieffektive teknologien på markedet. I tillegg til høy varmegjenvinning gir aggregatene også kjølegjenvinning om sommeren. Hvor viktig er dette i Norge?

– Selvfølgelig er teknologien viktig. Likevel tror jeg det er helhetsopplevelsen som skiller produktene fra hverandre. Det er kvaliteten på produktet som betyr mest for norske kunder, sammen med lang levetid. Exvents aggregat har tykk plating og bedre isolasjon. Produktene produseres i Finland, noe som naturligvis er en fordel.

Og til slutt. Hva er hemmeligheten bak Energimas suksess?

– Våre folk. Vi tar vare på våre ansatte. Vi har en flat struktur der alle behandles likt. Det er slik den beste kundeservicen skapes, bekrefter Sebastian Bruhn.