Zehnder Group godt representert på FinnBuild -messen i Helsingfors

FinnBuild -messen har samlet fagfolk fra byggebransjen og sentrale interessenter siden 1974. Nok en gang fremhevet messen de siste innovasjonene og løsningene for bygg- og bygningsteknologi i oktober.

Zehnder Groups merkevare og omfattende produktportefølje ble vist frem på det 50 år gamle arrangementet. I tillegg til besøkende, fungerte Enervent Zehnders stand som et møtepunkt for konsernets fagfolk fra forskjellige land.

Sonja Häggman, leder for kundefortreffelighet i Enervent Zehnder, hadde tilsyn med messeprosjektet. Etter en hektisk periode var hun fornøyd med resultatet.

– Zehnders nye visuelle identitet var godt implementert på tvers av ulike elementer. Dessuten var det mange besøkende spesielt interessert i designproduktene. For eksempel vakte Zehnder Tetris, en designvarmeelement, mye oppmerksomhet. Dette var også det første året vi delte standen vår med våre finske kolleger fra Zehnder Clean Air Solutions. Når det gjelder våre egne produkter, vakte kjøleløsninger stor interesse.

Sunt inneklima og energieffektivitet verdsatt overalt

Etter FinnBuild- messen spurte vi besøkende kolleger om deres tanker om fremtiden for markedet.

Toomas Kolk fra Zehnder Baltics ble utnevnt til direktør for region Nord i august. Regionen omfatter syv land: Estland, Latvia, Litauen, Finland, Sverige, Norge og Danmark.

– Sunt inneklima og energieffektivitet settes pris på overalt, og vi deler det meste av samme portefølje på tvers av Region Nord. Det er imidlertid noen forskjeller. For eksempel er Zehnder Comfosystems luftdistribusjonsløsninger og entalpi-motstrømsplatevarmevekslere mer utbredt i de baltiske landene enn i Skandinavia.

– Generelt er byggebransjen en av de mest konservative i verden, men også her kan vi merke endringen. Fokuset på helse og bærekraft har økt betydelig. Også overgangen fra produkter til løsninger og den enorme økningen i digitalisering endrer bransjen.

Oliver Bock har hatt en lang karriere i Zehnder Group og er for tiden direktør for Global Sales International.

– FinnBuild er en godt organisert lokal messe i Nord-Europa og har alltid vært viktig for vår virksomhet i regionen. Noe som overrasket meg i år var den generelle interessen for kjøleløsninger. Det har ikke vært et stort tema i nord tidligere.

– På grunn av den velstyrte ekspansjonen av Zehnder Group de siste årene, og med dannelsen av geografiske salgsregioner i Europa, vil jeg for det meste rette oppmerksomheten mot markeder og utfordringer utenfor Europa i fremtiden. Jeg tror at i nord er våre styrker våre medarbeidere og vårt kundefokus, og med den nye salgsregionen nord kan vi konsolidere vår innsats og få den nødvendige kraften til å vokse ut av markedet.

Gard Skjelstad fra Exvent representerte Norge, og dette var fjerde gang han deltok på FinnBuild .

– Byggeteknologien i Norge og Finland er på samme nivå. FinnBuild er et kjent arrangement med et relevant publikum. Nå som vi har blitt mer integrert i konsernet og har tilgang til mange av Zehnders spennende produkter, kan jeg se et klart markedspotensiale for de i Norge. Spesielt for Zehnders luftdistribueringssystemer. Norske kunder er nysgjerrige og setter pris på nye, innovative løsninger.

(Bilde: Oliver Bock, Toomas Kolk, Andrei Leventcov, Gard Skjelstad og Sonja Häggman)